Hμερολόγιο για τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα της θαυμάσιας περιοχής Χαμοληάς Βραυρώνος, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τις Ιστοσελίδες ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ https://attikoparko.blogspot.com/ για πρόσθετες πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Κυριακή, Ιουνίου 04, 2017

Υποχρεωτικές εργασίες αποψίλωσης οικοπέδων και άλλων χώρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών …

Ένα από τα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζονται στη χώρα μας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε υπαίθριους χώρους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, είναι και της προληπτικής απομάκρυνσης μέρους της βλάστησης (εργασίες καθαρισμού)  γύρω από κτηριακές υποδομές και στα οικόπεδα,.με στόχο την προστασία των οικισμών και των πολεοδομικών συγκροτημάτων.

Η αρμοδιότητά για την εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Νόμου 3852 του 2010, έχει αποδοθεί στου δήμους, οι οποίοι έχουν τη μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, καθώς και την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο αποτελεί είσοδο του δήμου και βεβαιώνεται σε βάρος τους η ισόποση δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 33 του Ποινικού Κώδικα.

ΥΓ: Αντιγραφή από έντυπο που κυκλοφορεί στο δήμο Παπάγου-Χολαργού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: